Om du inte är feminist 2020

om du inte

forars konstnaren ar ett geni

Om du inte är feminist  och Om du kan läsa detta baklänges är ett inlägg i den pågående processen med förflackning av uttryck och språk i sociala medier. Kategorisering och fördömanden sida upp och sida ner. Om du inte tycker som jag, så håll tyst. Jag måste bara få uttrycka min åsikt. Nu. Igen. Igen.

Verkena ställdes ut på Skaraborgssalongen 2020

Och ja, jag är feminist. 

Hakkaa päälle - 1917 - 2017

IMG 5869100 etsningar med blodkorvar fastsydda med silvertråd och kirurgknutar på 4 meter tarlatan. Varje etsning symboliserar finländarnas offer för frihet. Verket ställdes ut på Skaraborgssalongen 2017.

Lockerudsbarnen - konst och sånt 2017

Lockerudsbarnen är de finska barnen som växte upp i stadsdelen Lockerud i Mariestads kommun. Utställning i samarbete med finländska konstnärer i Mariestad. Utställningen ingick som en del i Finlands officiella firande av hundraårig självständighet. Konst och bilder berättade historier i Konstresidenset. Som tack kom ett tackbrev från statsrådets kansli undertecknat av dåvarande statsminister Sipilä i Finland. 

Sisu ja Sauna - utställning i Stallet Vadsbo Museum Mariestad 2017

Sisu ja Sauna utställning i Stallet Vadsbo Museum om finska minoritetens kultur, liv och leverne i Mariestad. Uppdrag att kurerar utställningen från Mariestads kommun. Genomfört i samarbete med Finska föreningen i Mariestad. Invigning med finsk trubadur och finska danser. Under utställningstiden arrangerades även karaokeafton i museets lokaler. 

Skaraborgssalongen 2020

Skaraborgssalongen 2020 visade verk av 51 utvalda. Jag har alltid närmat mig salongen som ett projekt i en ständigt pågående dialog mellan mig som konstnär och min omgivning. Salongen blir därmed en viktig arena eller ett vändkors i vandringen. Läs mer om mitt inslag här https://boborg.se/2020/06/14/skaraborgssalongen-2020-skovde-konstmuseum/
  • 1
  • 2